Peter Bosz afgelopen zaterdag samen met Werder Bremen-coach Florian Kohfeldt
NOS VoetbalAangepast

Dortmund-icoon Hitzfeld neemt het op voor ontslagen Bosz

Peter Bosz heeft na zijn ontslag bij Borussia Dortmund steun gekregen van een van de succesvolste trainers uit de geschiedenis van de club, Ottmar Hitzfeld. De man die van 1991 tot en met 1997 triomfen vierde met Borussia Dortmund wijt de crisis waarin de club zich momenteel bevindt voornamelijk aan falend transferbeleid.

"Dortmund heeft betere verdedigers nodig. De coach kan alleen werken met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft", zegt de 68-jarige Hitzfeld. "Voor mij is het duidelijk: als ze versterking zoeken, moet het in de defensie zijn. Er is gewoon meer kwaliteit nodig."

Clubicoon

Hitzfeld is een grootheid binnen de club. In 1997 won Borussia Dortmund onder zijn leiding de Champions League, nadat hij de club in de twee jaren daarvoor naar de landstitel had geleid. In 2001 won Hitzfeld de Champions League opnieuw, maar toen met Bayern München.

Ottmar Hitzfeld met de Champions League-beker in 1997

De Duitser zette in 2014 een punt achter zijn trainersloopbaan. Heimwee naar het vak heeft hij echter niet. Een terugkeer op de bank bij Dortmund als opvolger van Bosz is daarom ook niet aan de orde. "Dat is niet de bedoeling", aldus Hitzfeld.

Volgens Duitse media is Julian Nagelsmann van TSG 1899 Hoffenheim de belangrijkste kandidaat om Bosz na dit seizoen op te volgen. Peter Stöger is de interim-coach. Dortmund wacht al acht Bundesliga-wedstrijden op een overwinning en dat kostte de Nederlander de kop.

Dortmund ontslaat Bosz na 163 dagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl