NOS NieuwsAangepast

Verschillende scholen in het land geven leerlingen vrij

Verschillende scholen in het land hebben leerlingen en leraren vandaag vrij gegeven. Onder meer op een aantal scholen in Amsterdam, Gouda, Utrecht, Arnhem en Gorinchem wordt geen les gegeven vanwege het winterse weer. Op veel plekken stoppen de lessen eerder, zodat leerlingen op tijd naar huis kunnen.

Onder meer het 4e Gymnasium in Amsterdam en het Amadeus Lyceum in Vleuten zijn dicht. Het Coornhert Gymnasium in Gouda en het Wellant College in Alphen aan den Rijn zijn ook gesloten, meldt Omroep West.

De meeste scholen gaan niet open omdat ze het te gevaarlijk vinden als leerlingen en leerkrachten de weg op gaan. "Hoewel we weten dat er deze en volgende week belangrijke lessen gegeven moeten worden, vinden we de weersvoorspellingen toch zo ernstig dat we jullie veiligheid voorop willen stellen", schrijft de rector van het 4e Gymnasium in Amsterdam op de website van de school.

Eerder dicht

Ook stoppen veel scholen vandaag eerder met de lessen. De meeste gebouwen gaan rond 12.00 uur dicht. Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege gladheid. Voor een aantal provincies geldt het weeralarm vanaf 12.00 uur. Op andere plekken gaat code oranje om 14.00 uur in. In de noordelijke provincies moeten mensen vanaf 17.00 uur extra goed oppassen. Alleen voor de Waddeneilanden geldt geen waarschuwing.

Het KNMI verwacht dat er op veel plaatsen 5 tot 10 centimeter sneeuw valt. Op sommige plekken valt er mogelijk nog meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl