NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 11/12: opnieuw veel sneeuw en de Michelinsterren worden uitgedeeld

Goedemorgen! In bijna het hele land geldt vanaf vanmiddag opnieuw code oranje vanwege het winterse weer. En voor culinair Nederland is het een spannende dag: de Michelinsterren worden uitgedeeld...

Vandaag gaat het dus weer in een groot deel van het land sneeuwen. De dag begint droog, maar aan het eind van de ochtend kan er in het zuiden opnieuw sneeuw vallen. De rest van het land krijgt daar dan in de middag mee te maken. De temperaturen schommelen rond het vriespunt.

Vandaag schommelt de temperatuur rond de nul graden.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor. Pas op, door aanvriezing kan het overal glad zijn.

En nog heel even over de sneeuw gesproken: die leverde gisteren niet alleen problemen op, maar vooral ook prachtige plaatjes.

Sprookjesachtig winterlandschap op de Hilversumse hei

Wat kun je vandaag verwachten?

• Het OM maakt de strafeis bekend tegen tenniscoach Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink. De J. heeft dat altijd ontkend.

• Een spannende dag voor veel koks in Nederland: in Amsterdam worden vanochtend de Michelinsterren weer uitgedeeld aan Nederlandse restaurants. Wie krijgt er nieuwe sterren en wie krijgt ze kwijt?

• En nog meer prijzen: ook de Big Brother Award voor de grootste privacyschender van Nederland wordt weer uitgereikt. Dit jaar is onder meer het kabinet genomineerd vanwege de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Wat heb je gemist?

Veel gemeenteraadsleden stellen zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode ondanks de werkdruk, het niveau van de gemeenteraad en de hoogte van de vergoeding. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS en raadsledenvereniging Raadslid.NU.

Ander nieuws uit de nacht

Zanger Queens of the Stone Age trapt fotografe: Hij gaf de trap vanaf het podium tijdens een concert in Los Angeles en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Bloemen pakt Kramer wereldrecord op de 5.000 meter af: De Canadese schaatser Ted-Jan Bloemen won gisteravond in Salt Lake City de wereldbekerrace in 6.01,86 waarmee hij de oude toptijd (6.03,32) van Sven Kramer uit 2007 verbeterde.

En dan nog dit:

Een video waarin een Amerikaanse jongen uit Knoxville huilend vertelt hoe hij gepest wordt gaat de wereld over. De noodkreet is op Facebook geplaatst door zijn moeder en inmiddels meer dan 21 miljoen keer bekeken. Keaton krijgt steunbetuigingen van bekende Amerikanen zoals actrice Eva Longoria en rapper Snoop Dogg. "Hoi kleine man, ik ben je vriend voor het leven. Mail mij en dan kunnen we hierover praten. Dat is de enige manier om haat te verslaan", schrijft Snoop Dogg.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl