Kuala Lumpur
NOS Nieuws

Interpol gevraagd dood Nederlands model in Kuala Lumpur te onderzoeken

Interpol is gevraagd om de dood van een Nederlands fotomodel in Kuala Lumpur te onderzoeken. Dat meldt het AD. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur contact heeft gehad met Interpol.

De vrouw viel donderdag van een balkon op de twintigste verdieping van een woontoren in de Maleisische hoofdstad. Model Ivana Smit werd veertien etages lager zonder kleren gevonden, op een balkon op de zesde verdieping. Ze zou mogelijk onder invloed zijn geweest van drugs en alcohol.

De 18-jarige Smit zou bij een Amerikaans echtpaar hebben gelogeerd. Wat zich op de ochtend van haar dood heeft afgespeeld is onduidelijk. De vader van Smit zegt in de krant dat buren geschreeuw en geruzie hebben gehoord uit het appartement. Haar familie vindt het lokale politieonderzoek volstrekt onvoldoende en gelooft niet in een ongeluk. Volgens haar vader had ze blauwe plekken op haar hals, alsof iemand haar bij de keel had gegrepen.

De Nederlandse vrouw groeide op in Maleisië bij haar grootouders en was na een periode in Europa weer teruggekeerd naar het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl