NOS SportAangepast

Springruiter Smolders valt net buiten podium in Genève

Springruiter Harrie Smolders is bij de Grand Prix van Genève net naast het podium beland. In de laatste Grand Prix van het jaar klokte de Brabander in zijn foutloze barrage de vierde tijd.

In de laatste prestigieuze wedstrijd van het jaar wist Smolders als eerste ruiter het parcours foutloos af te leggen. Met de hengst DON VHP Z eindigde hij in 46,89 seconden, nipt binnen de gestelde tijd. Desondanks noteerden drie concurrenten een snellere tijd.

De zege en de winstpremie van 342.000 euro gingen naar Kent Ferrington. De Amerikaan was op zijn Belgische merrie Gazelle bijna twee seconden sneller. De Zweed Henrik von Eckermann eindigde als tweede, vlak voor de de Belg Gregory Wathelet.

De vierde plek van Smolders leverde een geldbedrag van ruim 100.000 euro op en de nodige punten voor de wereldranglijst. De Brabander is op dit moment terug te vinden op de vijfde positie.

Schröder toont trots zijn zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in 2012

Schröder ook succesvol

Gerco Schröder heeft in Oostenrijk de Grote Prijs van Salzburg op zijn naam geschreven. De winnaar van olympisch zilver in Londen noteerde de snelste tijd in de barrage. In het zadel van Glock's London kwam de 39-jarige Overijsselaar tot een tijd van 40,22 seconden, goed voor een geldprijs van 25.000 euro.

Marc Houtzager moest in Salzburg genoegen nemen met een derde plek. Op de hengst Sterrehof's Calimero was hij bijna een seconde langzamer dan Schröder.