NOS VoetbalAangepast

Schöne: we hebben PSV van de mat geveegd

Schöne: we hebben PSV van de mat geveegd

Ajax mag na de 3-0 overwinning op PSV hoop houden op de landstitel. De Amsterdammers wisten wat er op het spel stond in de eredivisietopper.

Lasse Schöne benadrukte het belang van de zege. "Zeven of dertien punten, dat is nogal een verschil op de ranglijst. Zij staan met z'n allen te verdedigen en dan is het moeilijk om er doorheen te komen. Na de 1-0 kwamen we er een beetje uit."

De Deen zorgde met de fraaie 2-0 voor de zogeheten 'Voreintscheidung'. "Ik kom nooit dicht bij de goal, dus moet het altijd een beetje van afstand. Hij zat er lekker in. We hebben de koploper van de mat geveegd."

Schöne kreeg tegen PSV een gele kaart en is daardoor geschorst voor het duel met Excelsior van donderdag.

Veltman: Zuid-Amerikanen zijn snel op hun teentjes getrapt

Ook aanvoerder Joël Veltman was blij en opgelucht na de topper. "Blij dat je de koploper met 3-0 verslaat en opgelucht dat je inloopt. PSV vond het bij 0-0 wel goed en dan is het aan ons om die goals te maken. En dan scoor je er uiteindelijk drie."

Veltman had het regelmatig aan de stok met Hirving Lozano. "Ik moest ook wel. Zuid-Amerikanen zijn snel op hun teentjes getrapt. Dan moet je er kort op zitten en hem snel uit de wedstrijd halen. Dat is gelukt."

Keizer: dit is een lekkere stap voor ons

Trainer Marcel Keizer genoot van de sfeer in de Arena, ondanks het winterweer en de daarbij behorende problemen, waardoor sommige supporters later binnen waren. "Een mooie ambiance. Ik geloof dat de supporters ook wel aanvoelden wat we nodig hadden. Ze stonden achter ons en dan loopt het."

Keizer was wel kritisch op het doorgaan van het duel. "Deze wedstrijd had nooit gespeeld moeten worden. Het was gevaarlijk om naar de Arena te komen. Dat kan niet de bedoeling zijn. In zo'n geval zouden we met alle ploegen moeten zeggen dat we niet spelen en dat we zo'n competitieronde gezamenlijk inhalen."

De KNVB verklaarde eerder zondag dat de weersvoorspellingen enorm tegenvielen en daarom de beslissingen over het wel of niet afgelaten van duels pas laat werden genomen.

Slecht weer of niet, Ajax zou zondagavond in ieder geval nog even genieten van de overwinning, verklaarde Keizer. Donderdag wacht alweer Excelsior en zondag AZ. "Morgen richten we de blik op Excelsior. Maar dit is een lekkere stap voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl