Otamendi juicht na zijn treffer

City sterkste in Manchester derby

In de derby van Manchester heeft City op Old Trafford met 2-1 gewonnen van een defensief United, dat Daley Blind buiten de selectie had gelaten. Het betekende voor de Citizens de veertiende zege op rij in de Premier League.

In de eerste helft stuitte Manchester City vaak op de muur die United had gebouwd. Toch was het enkele keren gevaarlijk via schoten van Gabriel Jesus en Leroy Sané. Vlak voor rust zorgde David Silva toch voor de verdiende openingstreffer. Romelu Lukaku kon een corner niet goed wegwerken waardoor de Spanjaard de bal van dichtbij kon binnenschieten.

Nog voor rust stelde United orde op zaken. Marcus Rashford kon in de blessuretijd vrij binnenschieten nadat een voorzet niet goed kon worden weggewerkt door Nicolás Otamendi en Fabian Delph.

Otamendi matchwinner

Tien minuten na rust kwam de ploeg van Pep Guardiola weer op voorsprong. Een vrije trap werd weer niet goed verwerkt door Lukaku. De Belg schoot de bal tegen een eigen ploeggenoot aan waardoor Otamendi vrij kon binnenschieten.

Aan de andere kant was Lukaku vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Ederson redde knap. Ook Juan Mata kon Ederson niet passeren in de rebound.

Door de overwinning heeft koploper Manchester City nu elf punten voorsprong op United en veertien op de nummer drie Chelsea.