NOS VoetbalAangepast

Genk ontslaat coach Stuivenberg na tegenvallende resultaten

Albert Stuivenberg is ontslagen als hoofdtrainer van KRC Genk. De Belgische club liet zondag weten de samenwerking te beëindigen na tegenvallende resultaten in de Belgische Jupiler Pro League.

Het nieuws volgt na het teleurstellende gelijkspel in eigen huis tegen hekkensluiter Eupen (1-1) van zaterdagavond. Na achttien wedstrijden is Genk nu terug te vinden op de negende plek van de ranglijst.

De 47-jarige Stuivenberg werd vorig seizoen vlak voor de jaarwisseling aangesteld als vervanger van de ontslagen Peter Maes. Met Genk bereikte de oefenmeester verrassend de kwartfinales van de Europa League.

In de competitie kon de ploeg afgelopen seizoen geen potten breken. Europees voetbal werd niet afgedwongen en ook dit jaar ligt Genk voorlopig niet op schema voor een hoge klassering. Uit de laatste vier competitieduels werd slechts één punt behaald.

Stuivenberg (links) was twee jaar lang de rechterhand van Van Gaal bij Manchester United

Rechterhand Manchester United

"KRC Genk bedankt Albert Stuivenberg voor zijn professionalisme en grote inzet en wenst hem alle succes toe in de verdere loopbaan", meldt Genk zondag op de website.

Stuivenberg was jarenlang trainer van Nederland onder 17, waarmee hij in 2011 en 2012 Europees kampioen werd. In 2014 nam Louis van Gaal de oud-speler van HFC Haarlem en Telstar mee als rechterhand naar Manchester United.

Stuivenberg is niet de enige Nederlandse trainer die vandaag uit zijn functie is ontheven. Eerder maakte Borussia Dortmund een einde aan de samenwerking met Peter Bosz na tegenvallende resultaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl