Australië klopt Argentinië en prolongeert titel HWL

Australië prolongeert titel HWL

De Australische hockeyers hebben in India de derde en laatste editie van de Hockey World League gewonnen. In de finale was de titelhouder met 2-1 te sterk voor olympisch kampioen Argentinië.

Australië kwam in het tweede kwart op 1-0 uit de eerste strafcorner van Jeremy Hayward. Kort daarna maakte Augustin Bugallo alweer gelijk met een fraaie tip-in.

Na rust waren er kansen aan beide kanten. Zo raakte Eddie Ockenden de lat en faalde Juan Lopez oog in oog met doelman Tyler Lovell.

Vlak voor tijd zorgde Blake Govers uit een corner toch voor de beslissing. Argentinië probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar drie corners van specialist Gonzalo Peillat leverden niets op.

India derde

Gastland India legde beslag op de derde plaats. In de kleine finale was het met 2-1 te sterk voor Duitsland.

Nederland, de winnaar van de eerste editie van de HWL in 2013, kende een teleurstellend toernooi en eindigde als zevende.

De Hockey World League wordt vanaf 2019 vervangen door de Hockey Pro League, die een andere opzet zal hebben.