Younes Namli heeft de winnende treffer gemaakt tegen Excelsior

PEC Zwolle op gelijke hoogte met Ajax na zege in Rotterdam

PEC Zwolle heeft in Rotterdam met 2-1 gewonnen van Excelsior en is in punten op gelijke hoogte gekomen met Ajax, dat morgen de topper tegen PSV speelt.

Voor rust gebeurde er niet veel. PEC was beter en kreeg ook wat kansen. Jurgen Mattheij kon met het hoofd de inzet van Ryan Thomas keren en doelman Theo Zwarthoed, die zijn eerste speelminuten maakte dit seizoen, hield Youness Mokhtar knap van scoren af.

De tweede helft was geen halve minuut oud toen Dirk Marcellis Mike van Duinen vloerde en die benutte de penalty zelf. Mustafa Saymak (intikker) maakte er een minuut later 1-1 van, waarna Younes Namli PEC met een vrije trap de voorsprong bezorgde.

Tien minuten voor tijd moest Excelsior met tien man verder, nadat Stanley Elbers zijn tweede gele kaart had gekregen.

Toch perste de thuisploeg er nog een slotoffensief uit en dat leverde in blessuretijd nog bijna de gelijkmaker op. Een schot van Van Duinen raakte de binnenkant van de paal en rolde en voor het doel langs weg.

Voor het zo sterk begonnen Excelsior was het de vierde nederlaag op rij. PEC is nu zes uitduels op rij ongeslagen, een clubrecord voor de Zwollenaren.