Alwine in Brandenburg
NOS NieuwsAangepast

Alwine blijkt koopje: 140.000 euro voor een heel dorp

Een compleet dorp in de Duitse deelstaat Brandenburg met zes woningen en ongeveer vijftien veelal bejaarde inwoners is verkocht voor 140.000 euro. Op een veiling meldde een anonieme koper zich via de telefoon. Vooraf was de minimumprijs voor het dorp Alwine vastgesteld op 125.000 euro.

Alwine ligt midden in een bos en maakt deel uit van de gemeente Uebigau-Wahrenbrück. Er zijn geen winkels in Alwine en de enige buslijn in de buurt passeert de nederzetting zonder te stoppen.

Opgeknapt

Alwine ligt in de voormalige DDR. Tijdens het communistisch bewind hoorde het bij een brikettenfabriek. Na de val van de Muur werd het dorp gekocht door twee broers. Na het overlijden van één van hen werd besloten Alwine van de hand te doen.

Een woordvoerder van het veilinghuis zei dat er ongeveer veertig geïnteresseerde partijen navraag hadden gedaan, "ook uit het buitenland, zelfs zo ver als India". De woningen zijn eenvoudig ingericht en worden verwarmd met kachels, zegt het veilinghuis. Er zijn vocht- en gevelbeschadigingen en ze moeten nodig opgeknapt worden.

Het uiteindelijke winnende bod kwam uit Duitsland. Er kwamen overigens geen andere bieders opdagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl