2010: Pearl van der Wissel met Oranje tegen Litouwen
NOS SportAangepast

Handbalster Van der Wissel alsnog naar WK

Bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters heeft Pearl van der Wissel opgeroepen voor Oranje, dat maandag op het WK in de achtste finales tegen Japan speelt. Van der Wissel, opbouwspeelster bij de Deense topclub Odense, vervangt Angela Steenbakkers.

"We hebben een allroundspeelster nodig in de opbouwrij", licht Thomsen haar keuze toe. "Japan zal spelen met een offensieve dekking. En Pearl is goed in een-tegen-een-situaties."

Van der Wissel kwam meer dan 200 keer uit voor Oranje, maar stopte in 2012 als international. Vorig jaar werd ze niettemin door Thomsen opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK, waarvoor ze uiteindelijk afviel. Dat gebeurde voor het WK in Duitsland opnieuw, maar nu mag Van der Wissel zich alsnog opmaken voor een optreden op een titeltoernooi.

Bij het WK van 2005 in Sint-Petersburg, waar Nederland als vijfde eindigde, kreeg Van der Wissel een plaats toebedeeld in het All Star Team. Bij de verkiezing van wereldhandbalster van dat jaar belandde de destijds 21-jarige international op de vierde plaats. Van der Wissel heeft landstitels in Nederland, Frankrijk en Duitsland op haar naam staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl