NOS SchaatsenAangepast

Boisvert-Lacroix wint 500 meter, brons voor Ronald Mulder

WB Salt Lake City: eerste 500 meter (m)

Alex Boisvert-Lacroix heeft de eerste 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City gewonnen. Op het snelle ijs klokte de Canadees met 34,15 de vierde tijd ooit. Ronald Mulder moest met 34,21 genoegen nemen met het brons, maar hij gaat wel aan de leiding in het wereldbekerklassement op de 500 meter. De Fin Mika Poutala pakte het zilver in 34,17.

Het was de tweede wereldbekerzege op rij op de 500 meter voor Boisvert-Lacroix. Vorige week was hij in Calgary ook de snelste.

Mulder is tevreden met zijn derde plaats. "Ik had een missertje bij de start, maar daarna was het een hele lekkere race", aldus Mulder, die 0,13 van zijn PR af zat. "Morgen heb ik nog een kans. Dat is hartstikke gaaf."

Er werd hard gereden in Salt Lake City, maar het wereldrecord van de Pavel Koelizjnikov (33,98) kwam niet in gevaar. Ook Koelizjnikov zelf kwam niet bij zijn recordtijd in de buurt. De Rus had problemen in de laatste bocht en klokte 34,40.

PR voor Ntab

Dai Dai Ntab reed een persoonlijk record (34,26), maar daarmee kwam hij niet verder dan de vierde plaats. "Het is een beetje dubbel", reageert Ntab na zijn rit. "Aan de ene kant ben ik wel tevreden, maar ik ben ook wel teleurgesteld want ik wil gewoon winnen."

Ook Kai Verbij (34,35) moest genoegen nemen met een plaats buiten de topdrie; de wereldkampioen sprint eindigde als zesde.

Materiaalpech voor Mulder

Michel Mulder mocht voor het eerst dit wereldbekerseizoen starten in de B-groep. Maar vlak voor zijn start brak de veer van het klapmechanisme in zijn schaats af, waardoor hij de 500 meter moest laten schieten. Hetzelfde overkwam hem in oktober ook bij de KPN NK Afstanden. Zaterdag krijgt Mulder nog een kans bij de tweede 500 meter, maar dan moet hij opnieuw starten in de B-groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl