Mathieu Debuchy
NOS VoetbalAangepast

Arsenal haalt uit tegen BATE, Rode Ster profiteert

Arsenal was al zeker van Europese overwintering, maar dat was voor de ploeg van Arsène Wenger geen reden om het rustig aan te doen in de laatste wedstrijd in groep H van de Europa League. BATE Borisov werd in Londen met 6-0 opgerold.

De Wit-Russen hadden zich op eigen kracht kunnen plaatsen voor de laatste 32. Een overwinning had daarvoor volstaan, maar dat zat er geen moment in.

Vverschillende doelpuntenmakers

Vijf verschillende spelers van Arsenal vonden hun naam terug op het scorebord: Debuchy, Walcott, Wilshere, Giroud en Elneny. BATE-speler Polyakov maakte ook nog een eigen goal.

Rode Ster Belgrado profiteerde in dezelfde groep van de uithaal van Arsenal. De ploeg van aanvoerder Mitchell Donald won met 1-0 van het al uitgeschakelde FC Köln dankzij een goal van Slavoljub Srnic.

Zuinig doelsaldo: drie voor, twee tegen

De Serviërs bereikten door de zege de volgende ronde met een buitengewoon zuinig doelsaldo van drie goals voor en twee tegen. Het was voldoende voor een tweede plaats in de groep achter Arsenal.

Mitchell Donald, eerder dit seizoen in de Europa League

Olympique Marseille maakte het spannend in de groep I. Marseille bleef tegen groepswinnaar Salzburg steken op 0-0. Concurrent Konyaspor leek met 1-0 te winnen van Vitoria Guimarães. Maar door een late gelijkmaker van de Portugezen gaat Marseille uieindelijk met twee punten voorsprong op Konyaspor door naar de volgende ronde.

Bilbao overwintert na late zege

Athletic Club en Zorja Loegansk maakten in een onderling duel uit wie er achter Östersunds zou overwinteren uit groep J. Lang bleef het 0-0, maar in de laatste twintig minuten schoten Aritz Aduriz en Raul Garcia de Spanjaarden, in 2012 nog finalist in de Europa League, naar de volgende ronde.

De uitslagen in poule G t/m L

PouleWedstrijdUitslag
GFSCB-Lugano1-2
Hapoel Beer Sheva-Viktoria Plzn0-2
HArsenal-BATE Borisov6-0
Rode Ster Belgrado-FC Köln1-0
IOlympique Marseille-Red Bull Salzburg0-0
Vitoria Guimarães-Konyaspor1-1
JHertha BSC-Östersunds1-1
Zorja Loegansk-Athletic Club0-2
KVITESSE-OGC Nice1-0
Zulte Waregem-Lazio3-2
LReal Sociedad-FC Zenit1-3
FK Vardar-Rosenborg1-1
dikgedrukt = door naar volgende ronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl