Hans Hateboer wordt van de bal gelopen door Tom Davies van Everton

Hateboer en De Roon groepswinnaar met Atalanta in Europa League

Hans Hateboer en Marten de Roon zijn met Atalanta Bergamo groepswinnaar in poule E van de Europa League geworden. Atalanta, waar Hateboer een basisplaats had, won het laatste groepsduel met 1-0 van Olympique Lyonnais. Ook de Fransen waren al zeker van de volgende ronde.

Vooral voor rust was Atalanta beter en had spits Bryan Cristante de score al vroeg moeten openen. Zijn kopbal ging echter naast. Niet veel later scoorde Andrea Petagna wel van dichtbij, nadat een mislukte volley van Hateboer voor zijn voeten was beland.

Lyon, waar Memphis Depay in de basis mocht beginnen, drong na rust nog wel aan, maar wist niet te scoren. Nabil Fekir raakte in de extra tijd nog wel de paal.

Bij de Fransen bleef Kenny Tete de hele wedstrijd op de bank. De pas zestienjarige Willem Geubbels mocht wel invallen. Het Franse talent heeft een Nederlandse vader, zijn moeder is afkomstig uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij is nu de jongste speler ooit in de Europa League.

Everton ligt eruit, maar wint nog wel

In dezelfde groep boekte Everton zijn eerste zege. Ademola Lookman scoorde op bezoek bij Apollon Limassol twee keer: met een kopbal en een knap schot zette hij Everton binnen het half uur op voorsprong. Nikola Vlasic maakte er drie minuten voor tijd zelfs nog 0-3 van.

Feest bij Rijeka na de winst op AC Milan

In poule B kreeg Partizan Belgrado het voor elkaar om zich ondanks een nederlaag voor de volgende ronde te plaatsen. Partizan ging met 4-1 onderuit bij Dinamo Kiev, maar omdat concurrent Skënderbeu uit Albanië niet wist te winnen bij het Zwitserse Young Boys voegde Partizan zich bij de laatste 32. Ook Kiev zien we terug na de winterstop.

Mooie zege Rijeka zonder waarde

Het Kroatische Rijeka boekte in eigen huis een mooie 2-0 zege op AC Milan. De club schoot er alleen weinig mee op, want zelf was het al uitgeschakeld en Milan was in groep D al zeker van de volgende ronde.

In groep F maakten voor de wedstrijden van vanavond nog drie clubs kans om door te gaan. Lokomotiv Moskou en FC Kopenhagen werden uiteindelijk de gelukkigen. De Denen rekenden af met FC Sheriff (2-0) en omdat ook Lokomotiv zijn wedstrijd won, ligt Sheriff uit het toernooi. Jeremy de Nooijer viel tien minuten na rust in voor Sheriff, maar dat mocht niet baten.