Een Nederlands speurhondenteam tijdens de zoektocht naar Joey Hoffmann in Turkije
NOS NieuwsAangepast

'Duizend keer bedreigd op Facebook', zegt reisgenoot Joey Hoffmann

Hij had heimwee en is op eigen houtje verdwaald, dat zegt de reisgenoot van de in Turkije overleden Joey Hoffmann tegen het AD. "We zeiden nog: we moeten bij elkaar blijven", zegt Björn Breukers uit Haaksbergen.

De verdwijning en de dood van de 21-jarige Hoffmann was afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws. Hij was samen met de 34-jarige Björn en diens 26-jarige partner Derya Breukers-Ün vertrokken naar Zuid-Turkije.

Hoffmann was ruim een maand vermist en werd in augustus, na een grote zoekoperatie, dood teruggevonden. De politie vond geen sporen van geweld op zijn lichaam. Hij is vermoedelijk gestorven aan uitdroging, maar Turkije heeft dat nooit officieel bevestigd.

Het tweetal uit Haaksbergen is inmiddels terug uit Turkije. "Het gaat goed met ons, al ben ik duizend keer bedreigd op Facebook", zegt Breukers. Het AD schrijft dat 'veel' mensen denken dat er meer is gebeurd dan wat de reisgenoten verklaard hebben. Volgens de 34-jarige man is dat onzin.

We konden daar moeilijk blijven.

Björn Breukers tegen het AD

"Er is gewoon niet zoveel geks gebeurd." Hoffmann zou besloten hebben terug naar huis te gaan. In plaats van een kortere weg te vinden, is hij verdwaald volgens Breukers. "We hebben nog twintig minuten gewacht onder een boom, maar Joey kwam niet terug. Toen zijn wij ook weggegaan. We konden daar moeilijk blijven."

Hoffmann werd na wekenlang zoeken teruggevonden in de omgeving van de plaats waar het drietal voor het laatst samen had gekampeerd. Björn en Derya moesten in Turkije blijven, ondanks dat ze niet meer verdacht waren. Ze mochten anderhalve maand geleden het land verlaten, zegt Breukers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl