Archieffoto ziekenhuis India
NOS Nieuws

Artsen ontslagen omdat 'doodgeboren' baby bleek te leven

Een ziekenhuis in India heeft twee artsen ontslagen die onterecht een baby hadden doodverklaard. De familie ontdekte de fout op weg naar het crematorium.

Het jongetje werd vorige week na complicaties in de 22ste week van de zwangerschap geboren. Zijn tweelingzusje kwam levenloos ter wereld en volgens de artsen bezweek haar broertje ook na enkele uren.

Toen de kinderen aan hun ouders werden overgedragen voor de uitvaart, zag de vader zijn zoon nog bewegen in het plastic waarin hij was gewikkeld. De jongen werd overhaast naar een ander ziekenhuis gebracht, waar hij nog altijd verzorgd wordt.

De zaak wordt momenteel onderzocht door de politie en het ziekenhuis zelf. Het bestuur wilde de uitkomst daarvan echter niet afwachten en heeft de behandelend artsen de deur gewezen.

Verontwaardiging

In India is veel verontwaardiging over het incident, ook omdat het private ziekenhuis een hoog bedrag in rekening zou hebben gebracht voor de behandeling van de moeder en de kinderen. Private zorg is duur in het land, maar dit zou bewijzen dat de kwaliteit niet gegarandeerd is.

Recentelijk werd het land opgeschrikt door berichten dat in een ziekenhuis in de staat Uttar Pradesh tientallen kinderen waren overleden. Volgens Indiase media waren de sterfgevallen te wijten aan tekorten aan onder meer zuurstof, maar het ziekenhuis stelt dat er verklaarbare medische redenen waren, zoals bloedvergiftiging en vroeggeboortes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl