NAC viert de 3-1 van Paolo Fernandes (links)

NAC boekt ten koste van Excelsior eindelijk weer een zege

NAC Breda heeft ten koste van Excelsior zijn derde zege van het seizoen behaald. De Brabanders, die eind september tegen Feyenoord (0-2) hun laatste eredivisieduel wonnen, waren op eigen veld vooral dankzij een sterke eerste helft met 3-1 te sterk voor middenmoter Excelsior.

Gesteund door de immer luidruchtige en fanatieke aanhang speelde NAC een sterke eerste helft. De ploeg creëerde meerdere goede kansen, maar faalde aanvankelijk in de afwerking.

Angelino, die de bal knap met de hak meenam, schoot op de paal. Giovanni Korte schoot van dichtbij over, nadat doelman Ögmundur Kristinsson een schot van Mounir El Allouchi niet goed verwerkt had en Rai Vloet raakte de bal verkeerd in kansrijke positie.

Excelsior-speler Hicham Faik (links) en NAC Breda-speler Mounir El Allouchi duikelen over elkaar heen.

Toch kwam NAC halverwege de eerste helft op 1-0. Milan Massop hield Korte licht vast en de penalty, wat een zware straf van arbiter Kevin Blom leek, werd benut door Thierry Ambrose, die even later een kopbal gekeerd zag worden door Kristinsson.

NAC was dicht bij de 2-0 toen Pablo Marí met een achterwaartse kopbal de lat raakte. Pas in de slotfase ontworstelde Excelsior zich aan de Bredase druk, maar kansen leverde dat niet op.

Kort na rust legde Blom de bal opnieuw op de stip; Wout Fase vloerde op de rand van de zestien Ambrose, die weer koel bleef en dit keer de bal in de andere hoek schoot.

Onrust, ondanks voorsprong

De 2-0 gaf de Bredase ploeg echter geen enkele rust en NAC leed steeds meer balverlies. De 2-1 van Mike van Duinen, die zich knap vrij draaide en van twintig meter raak schoot, was logisch.

NAC wankelde, het publiek roerde zich, maar invaller Paolo Fernandes bracht verlichting, al had doelman Kristinsson diens schot wel moeten keren.