Inge Janssen in 2016 met haar olympische medaille
NOS SportAangepast

Toproeister Janssen zegt succesvolle dubbelvier jaar gedag

Toproeister Inge Janssen neemt een jaar vrijaf van de wedstrijdsport. "Ik heb de laatste tijd met minder plezier geroeid en heb steeds meer behoefte aan vrijheid, verandering en bewegingsruimte in mijn dagelijks leven", aldus Janssen op de website roeien.nl.

De 28-jarige Utrechtse, die opgroeide in Voorburg, won op de Olympische Spelen van 2016 zilver in de dubbelvier met Carline Bouw, Nicole Beukers en Chantal Achterberg.

In 2017 veroverde ze met Beukers, Olivia Van Rooijen en Sophie Souwer en Nicole Beukers de wereldtitel in het Amerikaanse Sarasota. Ook won ze de zilveren medaille bij de EK in Tsjechië.

Janssen, volgens de wereldroeibond FISA de beste roeister ter wereld in 2017, wil na de WK in september 2018 weer aansluiten bij de nationale selectie en heeft daarover ook afspraken gemaakt met hoofdcoach Josy Verdonkschot.

Haar derde deelname aan de Olympische Spelen is het doel. "Ik denk dat ik volgend jaar weer helemaal scherp en vol overgave terug kan keren", aldus Janssen. "Ik ben zeker gemotiveerd om in Tokio weer onderdeel te zijn van de dubbelvier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl