NOS Nieuws

'Sylvana Simons wil lijsttrekker Bij1 Amsterdam worden'

Sylvana Simons wil als lijsttrekker van Bij1 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de oud-presentator bekendgemaakt op een interne vergadering van de Amsterdamse afdeling van haar partij, schrijft de Volkskrant.

Om op de Amsterdamse kandidatenlijst te komen, wil Simons naar de hoofdstad verhuizen. Nu woont ze nog in de aangrenzende gemeente Ouder-Amstel.

Volgens de Volkskrant schreef Bij1-lid en publicist Anja Meulenbelt op Facebook over de kandidatuur van Simons. Manju Reijmer, lokaal bestuurslid van de partij, bevestigt het voornemen. De Amsterdamse leden van Bij1 moeten de kandidatenlijst nog vaststellen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn volgend jaar op 21 maart.

Geschikt?

In mei kondigde Simons' partij aan in Amsterdam mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Toen leek het niet waarschijnlijk dat de oud-presentator zelf op de kandidatenlijst zou komen. "De vraag is ook of ik überhaupt geschikt ben voor de gemeentepolitiek. Als je in de gemeenteraad wilt meedoen, heb je iemand nodig die heel goed is ingevoerd op gemeentelijk niveau", zei ze destijds tegen de Telegraaf.

De partij van Simons deed afgelopen voorjaar onder de naam Artikel 1 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen, maar kreeg te weinig stemmen voor een Kamerzetel. Daarvoor was Simons actief voor DENK. Daar vertrok ze eind vorig jaar vanwege de reactie van de partij op de bedreigingen die ze kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl