Vrouwen FC Twente blijven in spoor koploper Ajax

De vrouwen van FC Twente hebben de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-1 gewonnen. Door de zege blijft de ploeg in het spoor van koploper Ajax, dat met 0-3 te sterk was voor Achilles'29.

Ellen Jansen zorgde voor de winnende treffer

Twente kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Renate Jansen. Lang kon het team er niet van genieten, want een minuut later was het al weer gelijk door een doelpunt van Rebecca Doejaaren.

Toch ging Zwolle met de zege aan de haal. Ellen Jansen zorgde in de 73ste minuut voor de winnende treffer.

Ajax ruim langs Achilles'29

Bij Ajax was het Marjolijn van den Bighelaar die na een kwartier spelen de score opende. Kelly Zeeman verdubbelde na ruim een uur spelen de voorsprong, waarna Linda Bakker in blessuretijd voor het slotakkoord zorgde: 0-3.

Volgende week staat de topper in de eredivisie op het programma. Dan gaat Twente op bezoek bij Ajax, dat drie punten voorsprong heeft op de ranglijst.