In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Fabrieken van Chemelot moeten vandaag allemaal weer draaien

Alle fabrieken op het Chemelot-terrein bij Geleen moeten aan het einde van de dag weer opgestart zijn. Dat zegt een woordvoerder van het chemiepark tegen 1Limburg. Tijdens het opstarten van de fabrieken kan de omgeving onder meer nog licht- en geluidsoverlast ervaren.

Van de 45 stilgelegde fabrieken was gisteravond ongeveer de helft weer operationeel. Vanmorgen werd toestemming gegeven voor het opstarten van de rest van de fabrieken. Uit veiligheidsoogpunt duurt het opstarten van de fabrieken lang. Ze moeten één voor één worden opgestart volgens een strak protocol.

Watersysteem

Een groot deel van Chemelot werd gistermorgen stilgelegd vanwege een storing in het centrale watersysteem. Uit veiligheidsoogpunt moesten 45 van de 60 fabrieken worden afgeschakeld. Er was daarbij geen gevaar voor de omgeving, maar wel veel overlast door het fakkelen.

Het afschakelen van de fabrieken heeft ook financiële gevolgen. Exacte bedragen wil de directie van Chemelot nog niet noemen, maar waarschijnlijk loopt het in de miljoenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl