Dominique Bilde
NOS NieuwsAangepast

Franse Europarlementariër Front National moet 40.000 euro terugbetalen

Een Europarlementariër van het Front National moet 40.000 euro terugbetalen aan het Europees Parlement. Ze kreeg dat geld om een medewerker van te betalen maar die medewerker bestond helemaal niet, is het oordeel van het Europees Hof van Justitie.

Dominique Bilde claimde dat een medewerker tussen oktober 2014 en juni 2015 voor haar had gewerkt. Daar kreeg ze ruim 40.000 euro onkostenvergoeding voor van het Europees Parlement. Volgens het hof was dat niet terecht want Bilde kon de activiteiten van de assistent niet aantonen.

Europees belastinggeld

Bilde is niet de enige EU-parlementariër van het Front National die wordt verdacht van fraude met Europees belastinggeld. De Franse justitie en het Europees Parlement verdenken de partij ervan dat ze een systeem heeft opgezet waarin stelselmatig niet-bestaande medewerkers worden opgevoerd.

Front National-leider Marine Le Pen is aangeklaagd wegens schending van het vertrouwen in deze zaak en het Europees Parlement schat de potentiële schade die het heeft geleden op vijf miljoen euro.

De beschuldigingen speelden ook al tijdens de Franse presidentsverkiezingen. Le Pen verloor die met groot verschil van Emmanuel Macron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl