Het beschuldigde kinderdagverblijf in Peking
NOS Nieuws

China ziet geen bewijs voor misbruik kinderdagverblijf

De politie in Peking heeft verklaard dat er geen bewijs is gevonden van seksueel misbruik en molestatie van kinderen in een kinderdagverblijf in de Chinese hoofdstad.

Afgelopen vrijdag werden beschuldigingen geuit door ouders. Hun kinderen zouden onder meer "niet geïdentificeerde pillen" hebben moeten slikken. De beschuldigingen leidden tot ophef onder de bevolking.

Naalden in vingers

In het onderzoek is onder meer gekeken naar 113 uur aan beelden van bewakingscamera's. De politie zegt dat daar niets vreemds op is te zien. Omdat het systeem defect is, kon niet verder worden teruggekeken.

De politie zegt dat een leerkracht is vastgezet, die kinderen met naalden in hun vingers stak om ze discipline bij te brengen.

Publiek excuus

Een man die ook beschuldigingen had geuit, is in hechtenis genomen wegens het verstrekken van misleidende informatie. Een ouder die het had over drugsgebruik, heeft volgens de politie toegegeven dat de beelden die hij afstond niet op de school maar bij iemand thuis zijn gemaakt.

Een vrouw heeft erkend dat de beschuldiging dat kinderen naakt onderzocht werden, vals was. Ze zal in het openbaar excuses aanbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl