Koepelgevangenis in Arnhem
NOS Nieuws

Vier jaar baangarantie voor gevangenispersoneel

Personeel van gevangenissen die dichtgaan, krijgt vier jaar lang een baangarantie. Dat is een van de afspraken in een convenant dat het ministerie van Justitie heeft gesloten met de vakbonden en de centrale ondernemingsraad.

Met het convenant is 100 miljoen euro gemoeid. Er staan verder onder meer afspraken in over het investeren in opleidingen en het verlagen van de werkdruk. Na jaren van verandering moet er rust komen in het gevangeniswezen.

Vakmanschap

Minister Dekker voor Rechtsbescherming spreekt van een erkenning voor het werk van het gevangenispersoneel. Hij vindt investeren in vakmanschap essentieel om te kunnen werken met een steeds complexer wordende doelgroep en om het aantal gevangenen terug te dringen dat na vrijlating nog eens in de fout gaat.

In het reageerakkoord staat dat aan de capaciteit in het gevangeniswezen zo min mogelijk wordt getornd en dat, mocht sluiting toch nodig zijn, gevangenissen buiten de Randstad zoveel mogelijk worden ontzien.

Volgens het convenant van vandaag zijn medewerkers er bij sluiting van een inrichting of een deel daarvan vier jaar van verzekerd dat zij worden herplaatst binnen de gevangenis of naar een locatie in de buurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl