Marinus Dijkhuizen heeft met 2-1 verloren bij FC Eindhoven en ziet de bui al hangen.
NOS Voetbal

Dijkhuizen ook bij SC Cambuur al vroeg de laan uit

Marinus Dijkhuizen is niet langer de trainer van SC Cambuur. De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de Friese Jupiler League-club. Na vijftien wedstrijden staat Cambuur slechts zeventiende. De 2-1 nederlaag bij FC Eindhoven van maandagavond was de druppel voor de clubleiding.

Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin nemen voorlopig de taken over van Dijkhuizen. Cambuur gaat zich de komende tijd beraden op de verdere invulling van de technische staf.

Cambuur stuurde vorig seizoen ook al vroeg in het seizoen een hoofdtrainer de laan uit. Destijds kostte de dramatische seizoenstart Rob Maas zijn baan.

Twee keer halve finales

Onder Hulshoff - die nu dus weer voor de groep staat - en Arne Slot (inmiddels vertrokken naar AZ) werd Cambuur alsnog knap derde. MVV bleek vervolgens te sterk in de halve finales van de nacompetitie. In de beker strandde de club pas in de halve eindstrijd. AZ nam de penalty's beter.

Dijkhuizen staat nu voor de derde opeenvolgende keer vroegtijdig op straat. In 2015-2016 moest hij na acht wedstrijden al vertrekken bij het Engelse Brentford. Vorig seizoen hield hij het net een jaar vol bij NAC Breda.

Na het ontslag van Dijkhuizen lukte het NAC aan de hand van Stijn Vreven via de play-offs te promoveren naar de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl