Een balende Ferdi Kadioglu na de nederlaag bij Telstar

Fortuna en Jong Ajax profiteren van nederlaag NEC

Na acht zeges op rij is NEC weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Telstar won thuis in een vermakelijk duel met 3-2 van de koploper in de Jupiler League.

Fortuna Sittard, de nummer twee, won met 1-3 bij Helmond Sport en is tot op vier punten genaderd, net als Jong Ajax, dat FC Dordrecht met 3-0 versloeg.

Verdediger Toine van Huizen knalde Telstar een kwartier na rust vanuit de draai op voorsprong. De streep van een meter of 35 van Mohammed Osman verdubbelde even later de score.

Achahbar

De tot nu toe zwaar teleurstellende oud-Feyenoorder Anass Achahbar bracht NEC vanaf elf meter terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd schoot Sven Braken de gelijkmaker binnen. Toch bleven de punten bij Telstar. Uitgerekend oud-NEC'er Melvin Platje werd matchwinner met een intikker.

NEC verloor niet alleen drie punten, het zag ook Guus Joppen, Mohamed Rayhi en Ted van de Pavert geblesseerd afhaken.

André Vidigal na een van zijn twee treffers voor Fortuna Sittard

Bij Fortuna, de ploeg van coach Sunday Oliseh, was André Vidigal de grote man. De 19-jarige huurling van Académica Coimbra scoorde bij Helmond Sport twee keer.

Tussen de goals van Vidigal maakte de jarige Arne Naudts de gelijkmaker. Stefan Askovski zorgde in blessuretijd voor de 3-1 voor de Limburgers.

Nummer drie Jong Ajax had een makkelijke avond tegen FC Dordrecht. Dennis Johnsen legde drie Dordtse verdedigers in de luren bij de 1-0, treffers van Dani de Wit en Ché Nunnely deden de rest.

Donkere tijden voor Oss

In het Frans Heesen Stadion vielen voor rust plots de lampen uit bij FC Oss tegen Jong PSV. Toen die na een tijd weer aangingen, speelden de ploegen de resterende zeven minuten uit. Omdat ze al even stil hadden gestaan, bleven de spelers daarna op het veld en was er maar één minuut rust. De Eindhovenaren wonnen het duel met 0-3.

Het licht is uitgevallen in het Frans Heesen Stadion bij FC Oss-Jong PSV

De onrust in Deventer houdt aan: Go Ahead Eagles wist voor de elfde keer dit seizoen niet te winnen. In de Adelaarshorst bleef het 0-0 tegen Jong FC Utrecht. Go Ahead staat nu veertiende. Jong FC Utrecht is de nieuwe hekkensluiter.

Voor de vijftiende speelronde stond FC Volendam nog onderaan, maar door een 2-0 zege op bezoek bij Jong AZ is de ploeg van Misha Salden een plaats gestegen.