NOS SportAangepast

België en Frankrijk in evenwicht in Davis Cup-finale

Na de eerste dag van de finale om de Davis Cup houden negenvoudig winnaar Frankrijk en drievoudig finalist België elkaar in balans. De Belg David Goffin won in Lille met 7-5, 6-3, 6-1 van Lucas Pouille en even simpel won Jo-Wilfried Tsonga later zijn partij van Steve Darcis: 6-3, 6-2, 6-1.

Goffin zet België op voorsprong in Davis Cup-finale

Pouille leunde tegen Goffin, die hij in 2016 in drie onderlinge duels had verslagen, op zijn harde service en forehand. Goffin had echter een passend antwoord. De Belg haalde uit zijn opslag meer rendement, stond geen breekkansen toe en was de baas aan het net.

Tot 5-5 hield Pouille stand, waarna hij werd gebroken en in het vervolg van het duel weinig meer te vertellen had.

Lucas Pouille

Nadat Goffin de klus tegen Pouille net binnen twee uur had afgerond met een solide forehandwinner, was het de beurt aan Tsonga en Darcis, die eerder slechts vijf games tegenover elkaar stonden: in 2002 gaf Darcis bij 2-3 op.

Jo-Wilfried Tsonga

Darcis kon het spel van servicekanon Tsonga aanvankelijk nog ontregelen en hem met de nodige sliceballen dwingen tot lange rally's. Maar geleidelijk kwam de Belg steeds meer onder druk te staan en na de eerste break (op 3-4) verliep het duel even eenzijdig als de eerste partij.

Net zoals Goffin deed in zijn partij tegen Pouille, forceerde Tsonga in het tweede bedrijf direct een break. Daarna haalde hij zijn voet niet meer van het gaspedaal en won hij eenvoudig in drie sets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl