Santiago Arias
NOS VoetbalAangepast

Arias tegen Excelsior terug bij PSV

PSV-verdediger Santiago Arias is hersteld van de liesblessure die hem in het duel met PEC Zwolle (0-1 overwinning) aan de kant hield. De Colombiaanse vleugelverdediger is zodoende inzetbaar voor de uitwedstrijd van zondag tegen Excelsior.

Arias sloot deze week weer aan bij de groep van Philip Cocu nadat hij eerder al twee oefeninterlands van Colombia had laten schieten. Met de verdediger gaat PSV in Rotterdam op jacht naar de negende competitiezege op een rij.

Cocu: vertrouwen in elkaar

Die acht overwinningen doen de ploeg goed, vertelt Cocu. "Het geloof en het vertrouwen in elkaar dat je ook in een eindfase een wedstrijd kan winnen, dat ontstaat. Vorig jaar hebben we ook een fase gehad dat we goed speelden en in de eindfase een ongelukkige tegentreffer kregen. Dan ontstaat er ook iets in de ploeg, gaat het nu weer niet lukken?"

Dat is dus dit jaar anders. "Dat maakt je sterker, maar je moet ook kritisch kijken. Als het niet goed is, moet je het niet bedekken, dan moeten we kijken naar wat er beter kan."

Ook gaat Cocu in op het magere feit dat er voor het eerst in bijna twintig jaar geen enkele Nederlandse club na de winter actief is in Europa. "Europees hebben we een heel mager jaar, dat is geen verrassing. We hadden een hele slechte start, daar zijn we zelf ook debet aan geweest. Dit soort seizoenen kun je je niet teveel permitteren want dan glijd je echt af en dat willen we niet. Komende seizoenen worden ook niet makkelijk met al die voorrondes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl