NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst heeft eindelijk weer eens iets te kiezen

Een serie slechte resultaten. Uitgeschakeld in Europa. Toch heeft het vertrouwen van Giovanni van Bronckhorst er niet onder te lijden. Met name de wedstrijd in Manchester heeft de trainer van Feyenoord bevestiging gegeven dat zijn ploeg op de weg terug is. "We hebben daar goed gespeeld. En op een hoog niveau. Dat geeft vertrouwen."

Van Bronckhorst: spelers worden door de Champions League steeds beter

Daar komt bij dat de ziekenboeg in Rotterdam-Zuid langzaam leegloopt. Nicolai Jørgensen, Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste stonden niet aan de aftrap in Engeland, maar zijn komend weekend tegen Groningen inzetbaar.

"St. Juste had wat last van zijn knie, met Bart wilden we geen risico nemen en Nico was niet helemaal fris. Gelukkig was hij in de laatste fase van de wedstrijd wel inzetbaar en dat geldt ook voor morgen", aldus Van Bronckhorst. "Sinds lange tijd hadden we weer twintig veldspelers op de training, dus dat is mooi."

'Rust bewaren'

Feyenoord wil in Groningen breken met een slechte serie wedstrijden. Van de laatste acht competitieduels werd alleen het duel met AZ gewonnen door de landskampioen.

"We willen ook de rust bewaren", erkende Van Bronckhorst. "Maar we leunen niet achterover. We doen alleen geen gekke dingen. Het belangrijkste is wel dat we blijven knokken. De wisselwerking tussen trainer en spelers is er ook nog."

Brad Jones

Doelman Brad Jones liet zich ook niet altijd van zijn beste kant zien. Toch houdt de Australiër voorlopig het vertrouwen van zijn coach. "Hij is een echte prof en wil zichzelf verbeteren", zei Van Bronckhorst. "Bij een aantal tegengoals zijn ook defensieve fouten gemaakt."

Gevleide Van Bronckhorst: Arsenal is geen optie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl