Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz verheugt zich op derby tegen Schalke 04

"Als we alles geven, winnen we van Schalke 04." Peter Bosz klinkt vol vertrouwen voor de beladen streekderby die Borussia Dortmund zaterdag in eigen huis wacht.

De Dortmund-trainer staat onder grote druk. Volgens veel Duitse media kan Bosz, die de afgelopen weken met zijn ploeg de ene na de andere dreun te verwerken kreeg, zich zelfs niet nog een nederlaag permitteren. "Het gaat nu niet om mij. Het is belangrijk dat we weer net zo goed gaan spelen als in het begin van het seizoen."

Bosz kijkt uit naar de derby tegen Schalke 04

Na een goede competitiestart wist Borussia Dortmund in de laatste negen duels alleen derdeklasser 1. FC Magdeburg te verslaan. De kritieken op Bosz logen er niet om. Hij zou de defensie verwaarlozen en te vaak in een andere samenstelling spelen.

Vrije dag

Daarnaast zou hij zijn spelers veel te vaak van een vrije dag laten genieten. "Spelers kunnen alleen presteren als ze ook rust hebben genomen", verdedigde de afgelopen zomer van Ajax overgenomen coach zich. "Alleen dan kunnen ze weer honderd procent geven."

In de Duitse media circuleren inmiddels al lijstjes met mogelijke opvolgers. Maar Bosz gelooft heilig in een ommekeer tegen Schalke 04, dat tweede staat in de Bundesliga met drie punten meer dan Borussia Dortmund. "Ik verheug me op deze grote derby. Het moet heel bijzonder zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl