Memphis Depay in het middelpunt van de feestvreugde bij Lyon

Sterke Memphis met Lyon door, Atalanta slacht Everton af

Memphis Depay en Kenny Tete hebben zich met Olympique Lyonnais geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. In Frankrijk werd concurrent Apollon Limassol met 4-0 te kijk gezet.

Tete begon het duel vanaf de reservebank, Depay kreeg wel een basisplaats. Na een halfuur spelen had de verdediging van Limassol grote moeite om een corner van de Nederlander weg te werken. Mouctar Diakhaby profiteerde van het geklungel.

Drie minuten later verzorgde Depay de assist bij de 2-0. De vleugelaanvaller pikte de bal op vanaf eigen helft, omspeelde zijn tegenstander en hield goed het overzicht, waardoor aanvoerder Nabil Fekir kon scoren voor Lyon.

Door goals van Mariano Díaz en Myziane Maolida werd het zelfs nog 4-0. Oud-Ajacied Bertrand Traoré viel al na een kwartier geblesseerd uit bij de thuisploeg.

Davy Klaassen in actie tegen Atalanta Bergamo

Klaassen met Everton hard onderuit

Bij het al uitgeschakelde Everton was er voor het eerst in een maand weer een basisplaats voor Davy Klaassen, de middenvelder die deze zomer voor 27 miljoen euro gehaald werd van Ajax. Ook verdediger Cuco Martina mocht beginnen op Goodison Park.

Bij tegenstander Atalanta Bergamo ook twee Nederlanders aan de aftrap: Marten de Roon en Hans Hateboer. Zij gingen met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Na rust werd het een fikse afstraffing voor Everton. Atalanta, dat ook nog een strafschop miste, liep uit naar 1-5. Door de zege is ook Atalanta zeker van de volgende ronde.

Stand groep E

1. Atalanta Bergamo5-11(13-4)
2. Olympique Lyonnais5-11(11-3)
3. Apollon Limassol5-3(5-11)
4. Everton 5-1(4-15)
André Silva maakte twee goals voor AC Milan

In groep D plaatste AC Milan zich voor de volgende ronde. Een snelle achterstand tegen Austria Wien werd in San Siro omgezet in een 5-1 zege. André Silva, in het vorige duel met Austria Wien al goed voor een hattrick, scoorde tweemaal, net als Patrick Cutrone.

In het andere groepsduel kwam AEK Athene sterk terug van een 0-2 achterstand tegen de Kroaten van HNK Rijeka: 2-2. In de laatste speelronde ontvangt Rijeka AC Milan en speelt AEK Athene bij Austria Wien.

Stand groep D

1. AC Milan5-11(13-4)
2. AEK Athene5-7(6-5)
3. Austria Wien5-4(9-16)
4. HNK Rijeka5-4(9-12)
Jefferson Farfán houdt twee spelers van FC Kopenhagen bezig

FC Sheriff, met wisselspeler Jeremy de Nooijer, greep de macht in groep F. De ploeg uit Moldavië versloeg FC Fastav Zlín met 1-0. Eerder op de avond won Lokomotiv Moskou met 2-1 van FC Kopenhagen. Oud-PSV'er Jefferson Farfán maakte de twee Russische goals.