Curtis Edwards omhelst doelpuntenmaker Alhaji Gero van Östersunds FK
NOS VoetbalAangepast

Zweedse verrassing Östersunds door, Köln verslaat Arsenal

De Zweedse bekerwinnaar Östersunds FK blijft verrassen in de Europa League. Na vijf wedstrijden in een sterke groep met verder Athletic Club, Zorja Loegansk en Hertha BSC, is de ploeg al geplaatst voor de knock-outfase.

Östersunds, een fusieclub die pas vanaf 1996 bestaat en sinds 2016 op het hoogste niveau speelt, won in eigen huis met 2-0 van Zorja, dat nog wel mag hopen op de tweede plaats.

Die is nu in Spaanse handen. Iñaki Williams maakte acht minuten voor tijd de winnende derde treffer voor Athletic tegen Hertha BSC (3-2). De ploeg van Karim Rekik is daarmee uitgeschakeld.

Zorja en Athletic gaan over twee weken in Oekraïne uitmaken wie er doorgaat. Hertha speelt in eigen huis tegen Östersunds.

Stand groep J

1. Östersunds FK5-10(7-3)
2. Athletic Club 5-8(6-5)
3. Zorja Loegansk5-6(3-7)
4. Hertha BSC6-4(5-6)
Mitchell Donald (r) gaat als aanvoerder van Rode Ster een kopduel aan

Het al geplaatste Arsenal liep op bezoek bij 1. FC Köln tegen een nederlaag aan. Sehrou Guirassy maakte na een uur spelen uit een strafschop de enige treffer.

Door de Duitse driepunter en het doelpuntloos gelijkspel van BATE Borisov tegen Rode Ster Belgrado, de ploeg van Mitchell Donald (de eerste buitenlandse aanvoerder ooit bij Rode Ster), is de strijd om de tweede plaats helemaal open.

Köln gaat in het laatste groepsduel naar Rode Ster, Arsenal ontvangt BATE Borisov.

Stand groep H

1. Arsenal5-10(8-4)
2. 1. FC Köln5-6(7-7)
3. Rode Ster Belgrado5-6(2-2)
4. BATE Borisov5-5(6-10)
Munas Dabbur viert zijn treffer voor Red Bull Salzburg

Wilfred Moke werd de schlemiel van de avond in groep I. De middenvelder van het Turkse Konyaspor schoot diep in de blessuretijd ongelukkig in eigen goal, waardoor Olympique Marseille op 1-1 kwam en de tweede plaats in bezit houdt.

Red Bull Salzburg plaatste zich overtuigend voor de volgende ronde. In Oostenrijk werd Vitória Guimarães met 3-0 opzij gezet.

Stand groep I

1. Red Bull Salzburg5-11(7-1)
2. Olympique Marseille 5-7(4-4)
3. Konyaspor5-5(3-5)
4. Vitória Guimarães5-4(4-8)

In groep L zijn de kaarten geschud. FC Zenit was al voor de wedstrijd tegen FK Vardar (2-1 winst) zeker van de volgende ronde. Daar is Real Sociedad bijgekomen. De Spanjaarden wonnen in de laatste minuut met 1-0 van Rosenborg BK.

In groep G was FCSB al door. De Roemenen verloren met 2-0 bij Viktoria Plzen, dat door de zege ook doorgaat. FC Lugano en Hapoel Beer Sheva zijn klaar in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl