NOS Nieuws

Interpol redt 500 slachtoffers van mensenhandel in de Sahel

Interpol heeft bij een grote actie in de Sahel 500 slachtoffers van mensenhandel, onder wie 236 kinderen, gered. Veertig mensen zijn opgepakt voor mensenhandel, dwangarbeid en het uitbuiten van kinderen.

De politie greep tegelijkertijd in in Tsjaad, Mali, Mauritanië, Niger en Senegal. De arrestanten worden ervan verdacht dat ze slachtoffers hebben gedwongen tot bijvoorbeeld bedelarij en prostitutie.

Interpol noemt een zaak waarin een 16-jarig Nigeriaans meisje werk werd beloofd in Mali, waardoor zij in staat zou zijn om voor haar familie te zorgen. Ze werd bij aankomst gedwongen tot prostitutie om haar reiskosten terug te betalen.

Vluchtelingenorganisatie IOM en enkele ngo's helpen bij het opvangen van de slachtoffers.

Slavenhandel Libië

Deze week reageerde VN-chef Guterres geschokt op een verslag van CNN over slavenhandel in Libië. De zender toonde beelden waarop te zien is hoe migranten uit heel Afrika worden gekeurd en verkocht als slaven. De VN besloot een onderzoek in te stellen.

Vanuit heel Afrika trekken migranten naar Noord-Afrikaanse landen in de hoop de oversteek naar Europa te kunnen maken. Hoewel het aantal migranten afneemt, zijn er nog steeds veel mensenhandelaren actief. Vooral Libië is kwetsbaar, omdat dat land al tijden geen centraal gezag heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl