De ambulancemedewerker naast de zieke vrouw in een bed op het strand
NOS Nieuws

Ambulancepersoneel vervult laatste wens zieke vrouw Australië

Medewerkers van de ambulancedienst in Queensland, Australië, hebben de laatste wens van een terminaal zieke vrouw in vervulling laten gaan. Ze brachten haar naar het strand en keken met haar naar de zee.

Op Facebook - waar de foto van het moment bijna 15.000 keer is gedeeld - schrijft de ambulancedienst met trots over de actie van het personeel. "We waren onderweg naar het hospice toen de vrouw zei dat ze nog een laatste keer op het strand wilde zijn."

De ambulancemedewerkers namen vervolgens een kleine omweg naar Hervey Bay om de patiënt het strand te laten zien. "Er werden wat tranen gelaten. De zieke was zeer gelukkig."

Tienduizenden reacties

Er is tienduizenden keren gereageerd op de foto van het ziekenhuisbed van de patiënt en een ambulancemedewerker die naast elkaar op het strand staan. Veel mensen prijzen het medisch personeel om hun actie en noemen het een prachtig gebaar.

Anderen wijzen erop dat zorgmedewerkers veel vaker dit soort dingen doen voor ernstig zieke patiënten. "Dit soort berichten haalt bijna nooit het nieuws, maar medisch personeel geeft veel om de mensen die ze verzorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl