Neymar viert zijn tweede treffer tegen Celtic
NOS VoetbalAangepast

Zevenklapper PSG, Robben met blessure eraf bij Bayern

Paris Saint-Germain, al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, heeft Celtic een ongenadig pak slaag gegeven in groep B. Het sterrenensemble uit Parijs versloeg de Schotten met 7-1.

Fransman Moussa Dembélé, afkomstig uit de jeugd van PSG, zette Celtic na 51 seconden op 1-0. Dat was pas het eerste tegendoelpunt voor de Fransen in dit Champions League-seizoen.

Celtic kon maar kort genieten van die voorsprong. Een halfuur later stond het al 4-1 na goals van Neymar (2x), Edinson Cavani en Kylian Mbappé. In de tweede helft maakte PSG er nog drie en werd de eindstand bepaald op 7-1.

Record aan doelpunten

Paris Saint-Germain blijft er dus lustig op los scoren in de Champions League. De Franse formatie won bij Celtic met 5-0, zette Bayern München met 3-0 opzij en scoorde tegen Anderlecht in totaal negen keer (4-0 en 5-0).

Het totaal van 24 doelpunten is al een record voor de groepsfase - Borussia Dortmund kwam vorig jaar tot 21 treffers - en dan heeft de ploeg van trainer Unai Emery nog een wedstrijd tegen Bayern München te gaan.

Robert Lewandowski heeft Bayern op voorsprong gezet

Stand in groep B

Paris Saint-Germain *5-1524-1
Bayern München *5-1210-5
Celtic5-35-17
Anderlecht5-01-17
* naar tweede ronde

De Duitsers, ook al geplaatst voor de achtste finales, wonnen woensdagavond een stuk minder overtuigend bij Anderlecht: 2-1.

Robert Lewandowski zette Bayern in de tweede helft tegen het spelbeeld in op 0-1. Vlak daarvoor moest Arjen Robben het veld verlaten, met waarschijnlijk een hamstringblessure. Die lijkt niet ernstig, zei coach Jupp Heynckes na afloop. "Het gaat om een lichte spierblessure.'' Robben keerde begin vorige maand juist terug van langdurig blessureleed.

Een half uur voor het einde van de wedstrijd maakte Sofiana Hanni nog gelijk (pas Anderlechts eerste Champions League-treffer van het seizoen), maar Corentin Tolisso kopte Bayern een kwartier later naar de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl