Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Water staat Bosz aan de lippen: moeten derby winnen

Peter Bosz had ongetwijfeld een mooier verjaardagscadeau op zijn verlanglijstje gezet dan de 2-1 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. De zorgen waren al groot voor de trainer die in negen wedstrijden met Borussia Dortmund slechts één keer won, maar door de uitschakeling in de Champions League komt zijn positie nog meer op losse schroeven te staan.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Tottenham benadrukte Bosz het belang van een overwinning in het Champions League-duel. "Een zege is wat deze ploeg nodig heeft om de negatieve resultaten achter ons te laten", zei hij.

Bosz beseft dat zijn positie op het spel staat

Maar het werd wéér een nederlaag. "In de eerste helft hebben we aardig gespeeld, maar in de tweede helft was ons spel niet meer zo goed. Als je zo lang niet wint, dan is het vertrouwen ook niet zo groot", reageert Bosz - die vandaag 54 jaar is geworden - bij tv-zender Sky.

In de Bundesliga wacht Borussia zaterdag de beladen derby tegen Schalke 04. De laatste competitiezege van Dortmund dateert van 30 september en volgens de Duitse krant Bild wordt Bosz ontslagen als hij deze week niet positief weet af te sluiten.

Ook Bosz kent het belang van die wedstrijd: "We moeten de derby winnen", zegt hij. "Ik denk dat deze wedstrijd niet op een beter moment kan komen."

Volgens Bild is het in de derby tegen Schalke 04 alles of niets voor Bosz

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl