Onthutsing bij Sadio Mane van Liverpool

Liverpool geeft bij Sevilla 3-0 voorsprong uit handen

Liverpool heeft zich nog niet weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De Reds leidden bij Sevilla halverwege riant, maar gaven de overwinning toch nog uit handen: 3-3.

Liverpools 3-0 voorsprong bij de rust was geflatteerd, want Sevilla zorgde wel soms voor gevaar, maar verdedigde pover. Roberto Firmino en Sadio Mané troffen bij de tweede paal doel uit doorgekopte corners en Firmino scoorde uit de rebound.

Spanning

Sevilla bracht na rust de spanning toch nog terug. Wissam Ben Yedder kopte raak en trof doel vanaf de stip (na gevloerd te zijn door Alberto Moreno). De lat voorkwam de 3-3 bij een knal van Franco Vázquez, maar in de extra tijd had Gudio Pizarro (rebound) succes.

Eerder op de avond speelden Spartak Moskou en NK Maribor in dezelfde groep met 1-1 gelijk.

Stand Groep E

1. Liverpool 5-9 (16-6)
2. Sevilla FC 5-8 (11-11)
3. Spartak Moskou 5-6 (9-6)
4. NK Maribor 5-2 (2-15)

In Groep G verloor AS Monaco op eigen veld met 4-1 van RB Leipzig. Timo Werner nam twee goals voor zijn rekening voor de Duitsers, die nu gedeeld tweede staan samen met FC Porto. De Portugezen speelden eerder op de avond 1-1 bij Besiktas, dat zeker is van de groepswinst.

Voor Monaco is het Europese seizoen voorbij. De Fransen kunnen niet meer van de vierde en laatste plaats afkomen.