Bosz wint weer niet met Dortmund en moet hopen op Europa League

• Getty Images
    Peter Bosz
    Pierre-Emerick Aubameyang na zijn openingstreffer voor Dortmund

Terwijl Borussia Dortmund een overwinning hard nodig heeft om uit de negatieve spiraal te komen, heeft de ploeg van Peter Bosz opnieuw verloren in de Champions League. In Dortmund was Tottenham Hotspur met 2-1 te sterk.

Door de nederlaag is Dortmund definitief uitgeschakeld in de Champions League. Tottenham Hotspur is dankzij de overwinning als groepswinnaar door naar de achtste finales.

Pierre-Emerick Aubameyang, die na een conflict met trainer Bosz weer in de basis stond, zette Dortmund nog wel op 1-0 na een fraai hakje van Andrij Jarmolenko. Doelman Roman Bürki keerde knap een kopbal van Eric Dier, maar kon Harry Kane (schot korte hoek) en Heung-min Song (schot bovenhoek) in de tweede helft niet stoppen.

Slechte reeks

Bosz kent een teleurstellende periode na een geweldige start met Dortmund. De ploeg heeft in de laatste negen wedstrijden slechts één keer gewonnen. In de Champions League verzamelde Dortmund pas twee punten.

Vreugde bij de spelers van Tottenham

Real wint eenvoudig

Groepsgenoot Real Madrid is ook al zeker van de achtste finales van de Champions League, dankzij een 6-0 zege bij Apoel Nicosia.

Luka Modric opende het doelpuntenfestijn en kort voor rust kwamen daar treffers bij van Karim Benzema (geplaatst schot, intikker) en Nacho (uit een corner). Na rust scoorde Cristiano Ronaldo nog twee keer (kopbal en schot uit de draai).