Steven Berghuis
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verliest nipt in Manchester en is klaar in Europa

Bijna had Feyenoord zijn eerste punt binnen in de Champions League, maar twee minuten voor tijd ging het toch nog mis. Raheem Sterling scoorde en bezorgde Manchester City een 1-0 zege en Feyenoord zijn vijfde nederlaag van de groepsfase.

Daarmee maakte de Engelse aanvaller een einde aan het Europese seizoen van de Rotterdammers, want die kunnen nu geen derde meer worden in de poule en daardoor dus niet meer instromen in de Europa League.

Napoli won in Italië met 3-0 van Sjachtar Donetsk en strijdt met de Oekraïners om de tweede plaats in de groep achter het ongeslagen City.

Stand in Groep F

1. Manchester City 5-15 (13-3)
2. Sjachtar Donetsk 5-9 (7-8)
3. Napoli 5-6 (10-9)
4. Feyenoord 5-0 (3-13)

City en Feyenoord hadden hun ploeg flink gewijzigd ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd. Giovanni van Bronckhorst paste de opstelling op vier plaatsen aan (de ziekige Nicolai Jørgensen begon op de bank) en Pep Guardiola voerde zes wijzigingen door.

In het thuisduel werd Feyenoord in de openingsfase compleet overrompeld door City, maar de Engelsen deden het ditmaal rustiger aan en Feyenoord hield in het saaie eerste halfuur simpel stand.

City werd daarna sterker en miste via Bernardo Silva een grote kans. Vlak daarvoor had Sam Larsson net voorlangs geschoten voor Feyenoord.

  • AFP
    Raheem Sterling maakt de 1-0 voor City
  • Getty
    Teleurstelling bij Jens Toornstra
  • Pro Shots
    Sergio Aguero baalt
  • Pro Shots
    Het elftal van Feyenoord in Manchester

In de tweede helft had City de overhand, maar omdat het tempo niet al te hoog lag kon Feyenoord prima meekomen. Toch kwamen de bezoekers een aantal keer goed weg. Sven van Beek maakte net geen eigen doelpunt en Kevin De Bruyne en Yaya Touré schoten net naast.

Grote kans Berghuis

De grootste kans voor Feyenoord was voor Steven Berghuis, maar doelman Ederson voorkwam met een fraaie redding een treffer.

Aan de indrukwekkende zegereeks van City, dat zijn laatste zestien duels (alle competities) had gewonnen, leek een einde te komen, maar vlak voor tijd vond Sterling toch het net.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl