NOS SportAangepast

EK curling: Oranje buigt voor Rusland en Duitsland

Curlingmannen buigen op EK ook voor Duitsland

De Nederlandse curlingmannen hebben hun zesde en zevende duel op het EK in Sankt Gallen verloren. Daardoor lijken de halve finales uit het zicht, maar is plaatsing voor het WK nog altijd haalbaar.

De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt kwam, een dag na de verrassende zege op Zweden, tegen Duitsland twee keer op voorsprong, maar na een 4-4 tussenstand na het achtste end, beslisten de Duitsers het duel door in het negende end twee keer te scoren.

Oranje was eerder op de dag ook niet opgewassen tegen Rusland, 4-9. De ploeg keek vanaf het derde end tegen een achterstand aan, kwam in het zesde nog terug tot 4-5, maar zag in de resterende ends alleen de Russen nog scoren.

Curling: Oranje buigt voor Rusland op EK

Halve finales lastig, WK mogelijk

Nederland staat nu na zeven duels samen met Rusland op de zesde plek in de groep. Een plek bij de eerste vier en daarmee plaatsing voor de halve finales lijkt onhaalbaar.

Voor het WK in Las Vegas moet Oranje bij de eerste zeven eindigen. Wanneer Nederland woensdag wint van Italië is een plek bij die eerste zeven gegarandeerd.

Het EK in Sankt Gallen duurt tot en met komend weekeinde. Een week later wacht het olympisch kwalificatietoernooi in Tsjechië waar Oranje een historisch startbewijs voor de Winterspelen in februari in Zuid-Korea wil afdwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl