Anderson Talisca viert zijn treffer voor Besiktas
NOS VoetbalAangepast

Babel met Besiktas naar knock-outfase CL

Besiktas heeft in de Champions League de knock-outfase gehaald. In eigen huis werd het 1-1 tegen FC Porto en dat was ook genoeg voor groepswinst in poule G.

Besiktas, met Ryan Babel in de basis en Jeremain Lens op de bank, was de betere ploeg, maar Porto kwam na een vrije trap van Felipe op 1-0.

Ricardo Quaresma (oud-Porto) was met een wreefschot dicht bij de gelijkmaker, die kort voor rust alsnog viel, toen Anderson Talisca na een pass om maat kon binnentikken.

Babel, die halverwege de eerste helft al gevaarlijk was met een afstandsschot, schoot de bal na een fraaie actie nog op de de lat.

Ricardo Pereira liet een kans voor Porto liggen: hij probeerde binnen te schieten met buitenkantje voet, maar faalde.

Quincy Promes in duel met Blaz Vrhovec van NK Maribor

Maribor in blessuretijd naast Spartak

Spartak Moskou en NK Maribor speelden in hun voorlaatste duel in groep E in Rusland met 1-1 gelijk. De Russische kampioen kan de achtste finales nog bereiken. De Sloveense kampioen is uitgeschakeld en kan ook niet door in de Europa League.

Spartak, met Quincy Promes in de basis, brak pas kort voor tijd de ban tegen het stug verdedigende Maribor. Zé Luís scoorde van dichtbij na pover uitverdedigen.

De Slovenen, die eerder via Marko Suler de paal hadden geraakt, kwamen in de extra tijd langszij dankzij Jasmin Mesanovic, die na een uitstekende pass van Marcos Tavares doel trof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl