NOS NieuwsAangepast

Feyenoord gemist door storing Schiphol: 'Tja, het is niet anders'

Luchthaven Schiphol had vandaag de hele middag te kampen met een technische storing bij de luchtverkeersleiding. Vele tientallen vluchten zijn geannuleerd of vertraagd en nog steeds hebben reizigers te maken met problemen.

"Het kost tijd voordat het hele systeem volledig operationeel is en de verkeersafhandeling weer op normaal niveau is", meldt Luchtverkeersleiding Nederland.

Verslaggever Eva Wiessing sprak op Schiphol met verschillende gedupeerde reizigers. Een jongen mist door de storing zijn vliegtuig naar Manchester: "Toevallig ben ik vandaag jarig en zou ik voor mijn verjaardag de wedstrijd Manchester City-Feyenoord bekijken. Alleen ja, de vlucht wordt geannuleerd dus het gaat niet door."

"We hebben al op de app gezien dat het morgenochtend 08.00 uur 's ochtends wordt dat-ie weer gaat vliegen", zegt hij. En dan heeft Feyenoord al gespeeld en heeft het eigenlijk geen zin meer. "Ik baal heel erg, maar het is niet anders."

'Vervelend, maar gelukkig geen terroristische aanslag'

De meeste gedupeerden waren gelaten. "Ik hoor net het een technische storing is en gelukkig geen aanslag. Dus dat is alleen maar positief te noemen. Je weet het maar nooit tegenwoordig", zegt een man. Een andere zegt: "Ja ook mijn vlucht is gecanceld. Ik moet toch naar Londen dus blijf maar in de rij staan."

"Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren", zegt iemand anders. "Mijn vlucht naar Montpellier is gecanceld, dus ja eh... geen idee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl