Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

City pas het begin van loodzwaar programma dolend Feyenoord

Het dolende Feyenoord op bezoek bij het flitsende sterrenensemble van Manchester City. Het wordt heel lastig voor de Rotterdammers, vanavond in de Champions League. Maar het duel met City is pas het begin van een loodzware maand.

Dat Feyenoord in een flinke dip zit, illustreren de resultaten sinds het eerste Champions League-duel met Manchester City (13 september, 0-4) het best. In dertien duels werd slechts drie keer gewonnen door de Rotterdammers.

In de beker werd zowel ADO Den Haag als de amateurs van AVV Swift (die lang met tien man speelden) verslagen. Tussendoor was er ook nog de overtuigende 4-0 zege bij AZ. De regerend kampioen speelde daarnaast vier keer gelijk en verloor maar liefst zes wedstrijden.

Het contrast met het wervelende Manchester City is groot. De Engelse ploeg, koploper in de Premier League, won sinds de ontmoeting in Rotterdam al hun dertien wedstrijden. Al had de ploeg van Pep Guardiola in het League Cup-duel met Wolverhampton wel strafschoppen nodig om te zegevieren.

De uitslagen van Feyenoord sinds het treffen met City

Gezien de huidige vorm van het elftal van Giovanni van Bronckhorst kun je zeggen dat in deze fase iedere tegenstander lastig is voor Feyenoord. Wie het programma erbij pakt, ziet dat de Rotterdammers ook weinig tijd krijgen om op adem te komen.

Sterke tegenstanders, pittige uitduels en om de paar dagen een wedstrijd: dat is kortweg het programma tot aan de winterstop van Feyenoord. Te beginnen met Manchester City.

Het programma van Feyenoord tot de winterstop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl