NOS VoetbalAangepast

Ook tegen City blijft Van Bronckhorst optimistisch

Van Bronckhorst houdt tegen City al rekening met Groningen

Feyenoord moet het in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City mogelijk doen zonder Nicolai Jørgensen. De Deense spits is niet helemaal fit. Hij zou aanschuiven bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, maar middenvelder Jens Toornstra nam zijn plaats in.

"Ik zal geen risico nemen met spelers met lichte klachten", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord mist in ieder geval de geschorste aanvoerder Karim El Ahmadi. Daarom zal doelman Brad Jones de aanvoerdersband dragen tegen City.

Renato Tapia, Sam Larsson en Bart Nieuwkoop zijn wel inzetbaar. Tapia kreeg afgelopen zaterdag in het thuisduel met VVV (1-1) nog rust, vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden die hij eerder die week met Peru had gespeeld. Larsson en Nieuwkoop vielen geblesseerd uit tegen VVV, maar zijn fit genoeg voor de confrontatie met City.

'Optimisme zit in mijn karakter'

Feyenoord verloor alle vier wedstrijden tot nu toe in de Champions League, waardoor het vizier van de Rotterdammers meer op de eredivisie is komen te staan. Toch wil Van Bronckhorst zich niet bij voorbaat neerleggen bij een nederlaag in Manchester.

"Het is duidelijk dat Manchester City een van de beste teams in Europa is op dit moment. Iedereen weet dat het een enorme opgave wordt. Maar optimisme zit in mijn karakter. Het doel is om een resultaat te halen", aldus Van Bronckhorst.

Guardiola wil niets weten van 'B-elftal' tegen Feyenoord

Guardiola: B-keus? Gewoon elf goede spelers!

Manchester City-trainer Pep Guardiola verkeert in een luxe positie. Zijn team is al zeker van de volgende ronde in de Champions League en hoeft dinsdagavond dan ook niet voluit te gaan tegen Feyenoord. Guardiola kan dus spelers sparen, al liet hij op de persconferentie blijken dat City zeker niet met een B-elftal zal aantreden.

"Je spreekt van een B-elftal als je die jongens anders behandelt dan de spelers die normaal gesproken op het veld staan. Dat heb ik als manager nog nooit gedaan bij een club", zegt Guardiola. "Er zullen elf goede spelers op het veld staan, die gaan proberen Feyenoord te verslaan."

In De Kuip won City eerder deze Champions League al met 4-0. Sindsdien won City al zijn wedstrijden, terwijl Feyenoord zelfs nog geen punt heeft weten te veroveren. "Ik heb al hun wedstrijden van de laatste weken gezien. Ze spelen beter dan de resultaten doen voorkomen. Ik zal dan ook nooit zeggen dat Feyenoord hier niet kan winnen", aldus Guardiola.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl