Pierre-Emerick Aubameyang
NOS VoetbalAangepast

Bosz schenkt Aubameyang genade én basisplaats

Peter Bosz heeft Pierre-Emerick Aubameyang in genade aangenomen bij Borussia Dortmund. Sterker: de spits zal dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur direct weer in de basis staan.

Bosz had zijn topschutter afgelopen week om disciplinaire redenen geschorst voor de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Zonder de 28-jarige spits uit Gabon incasseerde het zwalkende Dortmund vrijdag de derde nederlaag op rij in de Bundesliga (2-1).

"Ik heb zowel met Aubameyang als met het team gesproken. Vandaag (maandag, red.) heeft hij meegetraind. Morgen speelt hij", vertelde Bosz op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Tottenham.

Aubameyang terug op trainingsveld bij Dortmund

Commercieel filmpje

Aubameyang was vorige week te laat op de training gekomen. Ook had hij zonder toestemming van de club een cameraploeg van een bevriende freestylevoetballer toegelaten op het trainingscomplex van Dortmund om een commercieel filmpje te laten maken.

Bosz kon daarom naar eigen zeggen niet anders dan zijn spits, die dit seizoen al tien keer scoorde in de Bundesliga, een disciplinaire straf op te leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl