John Lennon en Yoko Ono in 1969 het Amsterdamse Hiltonhotel

Duitse politie neemt gestolen spullen Lennon in beslag

De Duitse politie heeft een 58-jarige man in Berlijn opgepakt voor het doorverkopen van gestolen voorwerpen van John Lennon. Hij wordt verdacht van heling en oplichting. In zijn auto zouden objecten zijn gevonden die uit het appartement van Lennon zijn gestolen. Volgens sommige media is ook zijn beroemde ronde bril gevonden.

Er is zelfs sprake van dagboeken, die volgens het Duitse Openbaar Ministerie in 2006 gestolen zijn van Lennon's weduwe Yoko Ono in New York. De voormalig Beatle woonde daar tot zijn dood in het gebouwencomplex The Dakota.

Hoewel tot nu toe niet bekend was dat Lennon dagboeken bijhield, zegt Ron Bulters van de Beatlesfanclub Nederland dat het hem niet zou verbazen. "Lennon was een schrijver, dus de kans is groot dat hij inderdaad dagboeken bijhield."

Tekeningen en manuscripten

De politie van Berlijn schrijft op Twitter dat het Openbaar Ministerie en de recherche al lange tijd intensief onderzoek deden naar de gestolen spullen. Volgens de politie bevindt een andere verdachte die in gestolen spullen van Lennon handelde, zich in Turkije. Hij is momenteel niet beschikbaar voor de Duitse autoriteiten.

Objecten van het overleden Beatleslid zijn geliefd en ze worden dan ook voor hoge prijzen geveild. In 2014 werden tekeningen en manuscripten van de zanger en muzikant in New York geveild voor een totaalbedrag van ruim 2 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl