Tony Pulis, ontslagen bij West Bromwich Albion
NOS VoetbalAangepast

Pulis ontslagen als coach van West Bromwich Albion

West Bromwich Albion heeft coach Tony Pulis ontslagen vanwege de tegenvallende prestaties. De club staat na de 4-0 thuisnederlaag tegen Chelsea van afgelopen weekeinde, met tien punten uit twaalf wedstrijden zeventiende in de Premier League.

Voorlopig neemt assistent-coach Gary Megson de taken van Pulis over bij WBA, dat zaterdag op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur.

De 59-jarige Pulis was sedert januari 2015 in dienst van West Bromwich. Vorig seizoen eindigde de club, nadat in de laatste tien competitieduels slechts één keer was gewonnen, als tiende.

Nooit gedegradeerd

Pulis, die bekend staat om zijn defensieve speelstijl en in zijn 25-jarige trainersloopbaan nog nooit gedegradeerd is, werd in het seizoen 2013/2014 gekozen tot beste manager van de Premier League. Hij wist toen dankzij een sterke reeks Crystal Palace voor degradatie te behoeden.

De Welshman is dit seizoen de vijfde manager in de Premier League die voortijdig het veld moet ruimen. Onder anderen Frank de Boer (Crystal Palace) en Ronald Koeman (Everton) gingen hem voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl