Memphis Depay bedankt de fans

Zonder geschorste Fekir eindigt zegereeks Lyon

Olympique Lyonnais heeft na zes zeges op rij (waarvan twee in de Europa League) puntenverlies moeten slikken in de Franse Ligue 1. Met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis werd het 0-0 tegen Montpellier.

Zonder Nabil Fekir miste Lyon creativiteit en bleven goals uit. De aanvoerder en smaakmaker was geschorst vanwege zijn provocerende manier van juichen twee weken geleden tegen Saint-Étienne (0-5 winst).

Shirts omhoog

Na zijn tweede goal tegen Saint-Étienne hield Fekir zijn shirt omhoog voor de aanhang van de aartsrivaal, met een bestorming van het veld als gevolg. Om Fekir te steunen hielden fans van Lyon tegen Montpellier in de 18de minuut (18 is het nummer van Fekir) een Lyon-shirt omhoog.

• AFP
    Fans van Olympique Lyonnais laten massaal hun shirt zien in de 18de minuut
  • AFP
    De controversiële juichactie van Nabil Fekir tegen Saint-Etienne

Met 26 punten uit dertien wedstrijden staat Lyon op de derde plaats in de Franse competitie, met negen punten achterstand op de ongeslagen koploper Paris Saint-Germain. PSG won zaterdag eenvoudig met 4-1 van Claudio Ranieri's Nantes.

Titelhouder AS Monaco staat op zes punten van PSG op de tweede plaats.

Marseille wint ook niet

Olympique Marseille liet de kans liggen om Lyon te passeren op de ranglijst. Tegen het kwakkelende Bordeaux, dat in de laatste vijf duels maar een punt had gepakt, kwam Marseille niet verder dan 1-1. En daar mochten de bezoekers de handjes mee dichtknijpen.

Bordeaux kwam al na drie minuten op 1-0 door Nicolas de Préville, die geklungel in de verdediging van Marseille koeltjes afstrafte. Pas in de 94ste minuut redde Morgan Sanson na een scrimmage het punt voor Marseille.

Basisplaats Sneijder bij Nice

Met Wesley Sneijder negentig minuten op het veld speelde Nice met 1-1 gelijk bij Caen. Na de openingsgoal van Pierre Lees-Melou maakte Ronny Rodelin in blessuretijd de gelijkmaker namens Caen.

Het was voor Sneijder zijn vijfde competitieoptreden voor Nice en zijn derde in een maand tijd.