Schalke viert het doelpunt van Franco di Santo
NOS VoetbalAangepast

Schalke klimt naar tweede plaats met zege op HSV

Schalke 04 is de nieuwe nummer twee van de Bundesliga. De ploeg van trainer Domenico Tedesco versloeg Hamburger SV met 2-0 in Gelsenkirchen en passeerde RB Leipzig op doelsaldo. Beide teams hebben 23 punten.

Na een overtreding van Gideon Jung op Jevgen Konopljanka kreeg Schalke in de 17de minuut een strafschop en die werd benut door Franco Di Santo. Op aangeven van Konopljanka maakt Guido Burgstaller er in de 77ste minuut 2-0 van. Rick van Drongelen bleef negentig minuten op de bank bij HSV.

Franco di Santo (r) viert zijn goal met Daniel Caligiuri (l)

Voor Schalke was het de vierde zege in een ongeslagen serie van zes competitiewedstrijden. De ploeg uit Gelsenkirchen heeft evenals Leipzig, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde bij Bayer Leverkusen, een achterstand van zes punten op koploper Bayern München.

Het Borussia Dortmund van Peter Bosz verloor vrijdag met 2-1 van VfB Stuttgart en zakte naar de vijfde plaats.

Hattrickheld Max Kruse (rechts) met Fin Bartels in het duel met Hannover 96

Werder wint eindelijk weer eens

In de kelder van de Bundesliga boekte Werder Bremen een opmerkelijk succes. De geplaagde ploeg won met liefst 4-1 van Hannover 96 en boekte daarmee de eerste competitiezege in 204 dagen.

Grote held bij de ploeg uit Bremen was zonder twijfel Max Kruse. De schaduwspits gaf de assist bij de 1-0 van Fin Bartels en voegde daar na rust een hattrick aan toe.

De laatste zege in de Bundesliga van Werder was op 29 april 2017. Toen won het met 2-0 van Hertha BSC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl